Neinvazivne procedure – ANTIAGING

Popularni Antiaging

Botoks ili Botulinum toxin A je produkt specifičnih bakterija – clostridium botulinum, koje izazivaju trovanje hranom zvano botulizam. Otrov koji proizvode ove bakterije spada medju najtoksičnije, ali nakon farmakoloških obrada u medicinske svrhe koristi se prečišćena, slabo koncentrovana forma toksina kao deo zvaničnih terapija kod mnogih oboljenja.

Ubrizgavanje botoksa u malim dozama u specifične mišiće od strane edukovanog lekara, blokira hemijske signale i onemogućava preterane kontrakcije mišića, a samim tim i nastajanje bora na regijama lica.

Zašto uraditi tretman botoksom?

 Koža lica oslikava pokrete naših mišića usecajući bore. Blokiranjem rada odredjenih mišića, nestaju bore na koži, a već duboko urezane bore značajno se ispravljaju.

 Kada je tretman botoksom dobar izbor?

 Asimetrija kapaka ili obrva.

 Brazde na čelu.

 Bore u uglovima i oko očiju.

 Vertikalne bore na čelu, izmedju obrva kao i bore na nosu i oko nosa.

 Prevencija nastanka dubokih bora.

 

 Injekcije botoksa se ne apliciraju u mišić podizač obrva, tako da osoba zadržava potpuno prirodan izraz lica, sa uobičajenim pomeranjem obrva.

Da li je bezbedan tretman botoksom?

Injekcije botoksa su potpuno bezbedne kada ih aplicira edukovan i iskusan lekar.

 Botulinum toxin A koristi se od 1980 godine za za tretiranje različitih poremećaja mišića u neurologiji i oftalmologiji. 1987 dobio je i odobrenje od Svetske zdravstvene organizacije – FDA za bezbedno i efikasno korišćenje kod uzrasta od 18 do 65 godina u tretmanu blagih i izraženih bora na čelu, izmedju obrva i oko očiju. Do danas postoje samo dva odobrena preparata – Dysport i Botox (Allergan).

Moguće komplikacije nakon tretmana botoksom

 Modrica na mestu uboda koja prolazi za pet do sedam dana.

 Glavobolja ili mučnina – prolazna za 24 do 48 sati, najčešće pri prvoj aplikaciji.

 Privremena slabost mišića i pad obrva traje do 3 meseca i predstavlja grešku lekara.

Rezultati tretmana botoksom

 Rezultat primene botoksa primetićete već nakon nekoliko dana ali puno dejstvo nastaje nakon deset dana od apliciranja injekcija.

 Aplikacijom umerene količine botoksa zadržava se potpuno prirodan izraz lica, i ni jedan antirid ili krema ne može sa takvim efektom odložiti formiranje i produbljivanje bora na licu.

 Dejstvo aplikacije botoksa traje četiri do šest meseci, nakon čega se mišić u potpunosti oporavlja. Nakon toga, tretman se može neograničeno puta ponavljati bez ikakvih kontraindikacija.

 Takodje, tretmani mogu biti prekinuti svakog trenutka bez ikakve bojazni da će na licu nastati bilo kakve posledice.

Leave a Comment