Istraživanje – faktori koji utiču na cenu operacije grudi

18 novembra, 2016

Faktori koji utiču na cenu povećanja grudi

1. Implanti čine 30-35% cene. Na našem tržišstu su prisutni Mentor, Alergan i Politeh. Imaju gotovo istu cenu, koja može varirati za oko 10%. dakle, na troškove operacije marka implanta nema velikog uticaja.
Razlike se javljaju, medjutim u obliku profila, teksture i punjenja implantata:
• Okrugli implanti su jeftiniji od anatomskih,
• Oni koji se pune krućim gelom, skuplji su od gela standardne gustine ili fiziološkog rastvora
• Kvalitetni sloj (tekstura) i vrsta projekcije implantata (šira ili uža baza) itd čine cenu više ili manje skupom. Medjutim, ove razlike su u opsegu od 200 do 250 evra(cene implantata su oko 600-850 evra), tako da to ne utiče značajno na krajnju cenu operacije. Ipak,možda ćete negde čuti da je operacija bila skupa zbog većih implantata. Ovo nije istina!! cEna operacije ne zavisi od veličine implantata. Oni od 500 ccm koštaju upola manje.
Budite oprezni, jer male ralike u cenama implntata su dobar argument da odaberete kvalitetan implantat, jer od kvaliteta u velikoj meri zavisi I rezultat hirurgije, postoperativnog kursa, trajnosti, ožiljaka…a, budite sigurni da ste zaista dobili implantate koje ste dogovorili sa lekarom, pre operacije. Morate dobiti pećat doktora I serijski broj vašeg implantata.
2. Grudnjak: u nekim bonicama I klinikama, hirurzi preporučuju obavezno nošenje specijalnih grudnjaka koji su postavljeni odmah nakon operacije kako bi se osiguralo da implantati ostanu na mestu. Ovi grudnjaci su trajno vlasništvo pacijenta I mnogi od njih će se kasnije koristiti tokom sportskih aktivnosti.
3. Laboratorijski i nterni pregled: pre operacije hirurzi upućuju pacijenta na laboratorijsku analizu i pregledaju internist-kariologa. U većini bolnica ovi su troškovi uračunati u troskove operacije.
4. U slučaju da nešto podje po zlu:
Treba uključiti trožkove ponovne intervencije. Obavezno treba pripaziti da klinika koju odaberete prihvati ponovnu intervenciju kao njihovu dužnost, bez dodatnih troškova, i u kojem vremenskom roku.
5. Ostali troškovi vezani za izvodjenje operacije su i anestezija, šavovi, koci, ostali materijal u zavisnosti od kvalieta navedenog, ali i
NAJVAŽNIJE!
Ne dozvolite da cena odlučuje o klinici koju odaberete ya operaciju. Niska cena može biti upozorenje da proverite šta dobijate za nju. Manje ne znači više. Uvek birajte iskusnog licenciranog lekara i proverenu, moderno opremljenu kliniku. Najbolje kada imate i preporuku.

Posted in Saveti & predlozi by www.medicalserviceplus.com

Leave a Comment